Гардиън разказва  подробности от снощната вечеря между Си Дзинпин и

...
Гардиън разказва  подробности от снощната вечеря между Си Дзинпин и
Коментари Харесай

”Гардиън” и ”Дейли мейл” за разговорите Путин-Дзинпин frognews.bg

" Гардиън " разказва  детайлности от снощната вечеря сред Си Дзинпин и съветския водач Владимир Путин.

 

Менюто е било от шест блюда, измежду които блини с пъдпъдъци и гъби и риба. А в края на вечерята Путин е изпратил персонално Дзинпин до колата му и двамата се " усмихвали един на различен ".

 

В същото време японският министър-председател Фумио Кишида е на посещаване в Украйна и се среща с Володимир Зеленски, с който се чака да обсъдят възобновяване на страната.

 

Вестникът цитира съветникът по сигурността на Белия дом Джон Кърби, който изрази вяра, че китайският водач ще употребява въздействието си и ще убеди Путин да изтегли войските си от Украйна.

 

В. " Дейли мейл " разгласява разбор на Д-р Джейд МакГлин, теоретичен помощник в Департамента по военни проучвания в Кралския лицей в Лондон и създател на книгата " Войната на Русия ", оповестена тази седмица.

 

Според нея визитата на китайският водач ще донесе огромни вътрешнополитически дивиденти на Владимир Путин. Той ще покаже, че Русия не е изолирана на интернационалната сцена.

 

" Но в случай че Путин в действителност си мисли, че Си му е еднакъв, се заблуждава. Защото методът на Пекин към международната политика е доста по-съобразителен от този на Москва. ", написа тя.

 

Според Джейд Макглин, Китай може да достави оръжия на Русия, с цел да може войната да продължи колкото се може по-дълго.

 

" Защо? Защото всеки ден, в който войната продължава, Си и неговите поддръжници в Китайската комунистическа партия получават нови и скъпи прозрения за това по какъв начин Западът може да реагира, в случай че Китай продължи с това, което в действителност има значение за него. "

 

Авторката споделя, че се има се поради възможния проект на Китай за завземане на Тайван. По данни на Централно разузнавателно управление на САЩ Китай възнамерява това да се случи през 2027 година, по думите й.

 

" Междувременно, пресмята Си, няколко дълги и тежки години на кървава и скъпа прокси война в Украйна ще отслабят решимостта на Америка да се бие другаде или да пази своите съдружници.

 

Данъкоплатците от НАТО, допуска той, ще недоволстват да заплащат за спорове в далечни земи. Което ме води до друга причина, заради която Си желае войната да продължи.

 

Приемането на китайски оръжия и поддръжка значи, че Русия се доближава от ден на ден под контрола на Пекин ", написа доктор Джейд МакГлин.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР